Zdravá ananasovo-jahodová pochoutka

Léto – čas vysokých teplot a chladivého osvěžení. Každý si rád pochutná na nějakém nanuku či zmrzlině. Jenže ne každá je zdraví bezpečná. Proto si posbírejte na zahrádce jahody, kupte ananas a vytvořte si v pohodlí domova nanuk, který je nejen chutný, ale i zdravý. Už s jeho výrobou nepřestanete!

JAHODY: Jsou bohatým zdrojem vitaminu C, obsah je srovnatelný s citrusovými plody. Jsou obrovským zdrojem draslíku, zinku, vápníku i hořčíku. Obsahují malý podíl přírodních cukrů. Podporují metabolismus, vylučování a snižují nachlazení.

ANANAS: Ulevuje slinivce břišní, odvodňuje, napomáhá slunečnímu úžehu i odstraňuje pigmentové skvrny.  Obsahuje vitamin A, B1 a B2.

INGREDIENCE:

Ananasová dřeň:
• 1 a půl hrnku ananasu
• 1 hrnek kousků manga
• půl hrnku kokosového mléka

Jahodová dřeň:
• 2 hrnky jahod
• 3-4 lžíce pomerančového džusu

POSTUP:

Do mixeru dáme ingredience na ananasovou dřeň a promixujte dohladka. Směs dáme bokem do misky. Do čistého mixeru vložíme ingredience na jahodovou dřeň a dohladka promixujte. Dme opět do jiné misky.

Nachystáme si formičky na nanuky a dřívka. Do formičky dáme vždy trochu jahodové a potom trochu ananasové dřeně, aby se nesmíchaly a vznikl mramorový vzor.

Posledním krokem bude dání naplněných formiček do mrazáku a necháme důkladně zamrazit.

O autorovi

Reply