Těstoviny třikrát jinak

Stop obvyklým špagetám nebo sladkým nudlím! Obměňte si těstovinové recepty. Recepty jsou lehké a vhodné na léto. Nezaberou s přípravou skoro žádný čas a řádně nasytí. Ovšem ne tak, abyste se utopili při odpočinku v bazénu.

TAGLIATELLE S AVOKÁDEM
7I4A5730

Ingredience:
• 350g těstovin tagliatelle
• 2 tvrdší avokáda
• hrst čerstvého koriandru
• 4 šalotky
• lžíce olivového oleje
• sůl
• pepř
• limetka nebo citron

Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou šalotku. Avokádo oloupejte, rozkrojte na půlku, vyndejte pecku a nakrájejte na drobné kostičky. Koriandr nasekejte najemno.

Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a nechte trochu vychladnout. Pak přidejte nakrájené avokádo, šalotky, posekaný koriandr, šťávu z limetky či citronu, sůl a pepř a důkladně promíchejte.

TĚSTOVINY S CHILLI A HOVĚZÍM STEAKEM
7I4A5691

Ingredience:
• 350g špaget
• dvě hrsti cherry rajčat
• 6 stroužků česneku
• cibule
• 1 větší chilli paprička
• dvě hrsti polníčku (nebo špenátu)
• 400g hovězího masa na steak
• 4 lžíce strouhaného parmezánu
• 3 snítky rozmarýnu
• hrubozrnná sůl
• pepř
• lžíce másla
• lžíce olivového oleje

Celé jídlo začněte steakem. Hovězí maso vyndejte z ledničky předem, aby mělo pokojovou teplotu. Pánev rozpalte a steaky na ni dejte na sucho zprudka opéct. Když jde maso jednoduše oddělit od pánve, aniž by se trhala jeho vnější struktura, otočte ho. Chvíli opékejte i z druhé strany, pak přidejte máslo a dvě snítky rozmarýnu. Opékejte ještě asi dvě minuty, pak celý obsah pánve přendejte do pekáčku a steak dejte na 8 minut dopéct do trouby předehřáté na 160 °C.

Zatímco se maso dopéká, dejte vařit těstoviny a pusťte se do směsi na těstoviny. Cibuli a česnek nasekejte nahrubo a společně dejte opékat na pánev s olivovým olejem. Cherry rajčata pokrájejte na půlky, chilli papričku na kolečka a poslední snítku rozmarýnu najemno. Společně přidejte k zezlátlé cibuli a česneku. Přidejte uvařené špagety, sůl, pepř, polníček a společně promíchejte.

Steak vyndejte z trouby, nechte ho chvíli odpočinout, pak ho osolte, opepřete a nakrájejte na plátky. Na talíř dejte nejdříve těstoviny, na ně plátky masa a jemně nastrouhaný parmezán.

CITRONOVÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM
7I4A5674

Ingredience:
• 350g trubkovitých těstovin
• 200g ricotty
• 50g smetany na vaření
• 250g baby špenátu
• citron
• 2 vrchovaté lžíce nakládaného zeleného pepře
• lžíce másla
• sůl

V misce smíchejte ricottu se smetanou na vaření a směs osolte. Pepř rozmačkejte čepelí nože a přidejte ho do ricottového základu, promíchejte a celou omáčku dejte prohřát na rozehřátou pánev s máslem. Zatímco se omáčka prohřívá, dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Když omáčka zhoustne, přidejte do ní kůru z citronu, uvařené těstoviny, čerstvý špenát a důkladně promíchejte.

O autorovi

Reply