Sněhuláci z pusinek

Mnoho bílků a co s nimi? Naděláme si pusinky! Laskominy, po kterých se doma jen zapráší! Co takhle ale vynechat typickou podobu a udělat z nich vánoční motiv? Co takhle sněhuláci? Ti budou ostatně zajímaví i v červenci.

INGREDIENCE:
• 3 bílky
• sůl
• 3 lžíce cukru krystal
na dekoraci je pak potřeba 50g cukru a vody, také barevné potravinářské barvivo

POSTUP:

Do misky dáme bílky, špetku soli a vyšleháme do tuha. Poté přimícháme lžíce cukru. Opět promícháme.
Přichystáme si sáček, kde odstřihneme jeden roh (ten, kdo má doma vynálezy přesně na toto určené, může použít).

Plech si vysteleme pečícím papírem. Na každého sněhuláka si vytvoříme dvě kuličky – jedna menší a jednu větší.
Pečeme v troubě při 120 stupních cca 2 hodiny.

Po dvou hodinách necháme vychladnout a připravíme si cukr s vodou jako lepidlo. Poté si kuličky přilepíme k sobě a pomocí potravinářského barviva dotvoříme obličej.

O autorovi

Reply