Jak na domácí pečený čaj

Obyčejné čaje z obchodů už dávno vyšly z módy. Pečené čaje vyrobené doma ve svém pohodlí naopak trendy jsou!

INGREDIENCE:
• 500 g cukr krystal
• 2 polévkové lžíce hřebíčku
• 1 kg jablek
• 1 kg malin
• 3 polévkové lžíce rumu
• 1 ks citronu
POSTUP:

1. Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky(stačí jen vymačkat šťávu).
2. Všechno vložíme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut (občas promícháme).
3. Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.

POUŽITÍ:

Do hrnku či sklenice dáme 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou. Získáme tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

3% kalorií
4% sacharidů
0% tuků
1% bílkovin
0% sodíku

O autorovi

Reply