Sedmero nejlepšího grilování

Toužíte po dobrém grilování? Nevíte ale o žádných tipech, jak na to? A přece je to tak snadné! Stačí dodržovat svaté grilovací sedmero pravidel:

1. Maso před grilováním nemyjte! Jen  otřete vlhkou utěrkou.
2. Vždy předem marinujete! Ať se jedná o rybu, maso či zeleninu. Marinované potraviny se uschovávají vždy v chladu. Maso se předem nesolí. Solí se až hotový pokrm.
3. Gril je třeba řádně rozehřát předem!
4. Grilovací rošt je potřeba předem potřít jedlým olejem či kůží ze špeku. Maso se pak nebude zbytečně přichycovat a pálit.
5. Maso se vždy obrací kleštěmi! Zbytečně nevytéká šťáva.
6. Ryby se grilují vždy celé a uzeniny se vybírají patřičně masité. Uzené maso se ke grilování nehodí.
7. Tvrdší zelenina se má namáčet předem ve studené vodě. Doporučuje se 15 minut předem. Zelenina patřičně změkne.

 

O autorovi

Reply