Nejlepší recepty na grilu

Grilování není jen o mase či zelenině tak, jak to známe všichni – je to i o kreativitě! Už žádné obyčejné grilování! Už žádné maso s trochou zeleniny! Buďte kreativní a tvořte i na grilu!

STEAK  S HOUBAMI

Ingredience:
• 2 hovězí steaky
• 3 velká rajčata
• 4 velké klobouky hub
• 4 kolečka červené cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce olivového oleje
• 1/4 lžičky pepře
• 1/2 lžičky soli
• pažitka

Na oleji restujeme rozmačkaný česnek a přelijeme ho do velké misky. Klobouky hub a kolečka cibule potřeme směsí a necháme je dohněda grilovat asi 2 minuty z každé strany. Houby pak nakrájíme na silné plátky a spolu s cibulí je ponoříme do misky s olejem.

Oba steaky nakrájíme na tři stejné díly, osušíme je, opepříme a lehce potřeme olejem. Grilujeme je 3 až 4 minuty a pak je otočíme. Délku grilování přizpůsobíme tomu, jak propečené chceme maso mít.

Na každý steak položíme plátky rajčat, překryjeme je směsí hub a cibule a ozdobíme sekanou pažitkou.
008375

SÝROVÝ SENDVIČ S GRILOVANÝM BAKLAŽÁNEM A RAJČATY

Ingredience:
• 2 plátků očištěného baklažánu
• 6 osušených plátků rajčat
• 6 dkg kozího sýra
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 celé vejce a 1 bílek
• 1/4 hrnku suché chlebové střídky
• 2 lžíce strouhaného parmazánu
• 1 lžíci nasekané pažitky
• 1/2 lžičky rozemnuté sušené bazalky
• sůl

V misce smícháme rozdrobený kozí sýr s pažitkou.

V jiné misce smícháme chleba, parmazán a bazalku.

V další misce rozšleháme vejce s bílkem a solí.

Na ogrilované plátky baklažánu rozprostřeme 2 lžičky sýra a kolečko rajčete a přikryjeme je dalším plátkem lilku.

Stejně připravíme dalších pět sendvičů. Pak je klademe do vejce, po obou stranách je obalíme v chlebové směsi a položíme je na pečicí papír.

Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejeme olej na střední teplotu a sendviče v něm smažíme 5–6 minut z každé strany dozlatova. V případě potřeby doplníme olej.
008374

OVOCE NA MEDU

Ingredience:
• čerstvé nebo kompotované ovoce (hrušky, broskve, jablka, ananas atd.)
• 1 šálek medu
• 2 lžíce citronové šťávy
• olej
• máslo

Ovoce nakrájíme na stejně velké kousky a střídavě je navlékáme na jehlu. Hotové špízy potřeme směsí medu a citronové šťávy.

Grilujeme jen několik minut při středním žáru a občas potíráme rozpuštěným máslem. Podáváme s ohřátou medovou směsí.
008376

O autorovi

Reply