Ideální bylinky na gril

Osvěžte si grilování s bylinkami!

Tymián
14438

Hodí se jak ke grilovaným rybám, tak i k zelenině. Je skvělý do nálevů a při nakládání před grilováním. Nemáte-li divočinu, dodá její příchuť i jinému druhu masa.

Rozmarýn
3rozmaryn-pestovani-bylin-v-kvetinaci-kvetniky-zive-steny-vertikalni-zahrada-truhliky

Rozmanité druhy masa nejen báječně ochutí, ale podpoří i jejich trávení a brání nadýmání. Přidává se jak do oleje přu marinování a nakládání, ale i do oleje, kterým se maso potírá. Opatrně s touto bylinou, ať maso nezíská nahořklou chuť!

Šalvěj
Sage

Bylinka, bez které si sotva můžeme představit skvělý bůček, divočinu nebo domácího králíka. Má nezaměnitelné aroma díky nahořklé chuti. Napomáhá při trávení.

Vavřín
getthumbnail

Čili bobkový list. Používáme jej především do marinád před grilováním, neobejde se bez něj divočina ani maso, které má dostat svěží příchuť. Vyvolává chuť k jídlu a podporuje trávení.

Smil
Currykraut, curry plant

Dodá nádhernou, lehce nahořklou chuť a zaoblí chuťový vjem. Používá se ve střídmém množství do marinád i při pečení, je skvělý pro tučnější masa. Čerstvé lístky se dodávají i těsně před dokončením pokrmu. Podporuje trávení.

O autorovi

Reply