Grilování – tipy a triky

Léto je v plném proudu a s létem přichází i grilovací sezona! Mnoho z Vás již tuto sezonu zahájila, ovšem děláte vše tak, jak se má? Máte ozkoušené triky, ale chtělo by to stereotypy trochu oživit? Pojďme na to! Posezení s přáteli grilování jen vylepšuje a pokud bude maso ještě takové, že se bude rozplývat na jazyku, přátelé na večer nezapomenou! A budou chodit stále častěji.

NAKLÁDÁNÍ MASA

Je důležité, abychom maso naložili do marinády 2-3 hodiny předem minimálně. Nejlépe je, když se maso naloží den předem.

PŘÍPRAVA ROŠTU

Rošt by se měl před grilováním pomazat jedlým olejem. Maso se pak nepřipeče.

GRILOVACÍ MISKY?

Pokud nechcete pokládat maso rovnou na rošt, použijte grilovací misky. Díky dírkám v nich nepřijdete o kouřovou příchuť a zároveň zamezíte kontaktu s „připáleným“ nebo „špinavým“ roštem.

NIŽŠÍ TEPLOTA, DOBRÁ TEPLOTA

Grilujte raději pomalu a déle. Maso bude chutnější.

OPÉKÁ SE MASO NEROVNOMĚRNĚ?

Pokud se maso opéká nerovnoměrně, tmavou část zabalte do alobalu. Poté se celý kus dopeče bez připálení.

JENOM MASO? A PROČ?!

Negrilujte jenom maso. Zkuste přidat i zeleninu. Chuť Vás pak příjemně překvapí.

SILNĚJŠÍ PLÁTKY PŘEDEM DO TROUBY!

Silnější plátky si můžete předem opéct v troubě nebo v mikrovlnné troubě.

NIKDY NE ZMRZLÉ MASO!

Maso bude pak nedopečené, venku spálené a uvnitř krvavé.

NEPROPICHUJTE MASO!

U grilování maso nepropichujte. Vytekla by šťáva. Radši na maso používejte kleště.

ŽÁDNÝ PLÁPOLAJÍCÍ OHEŇ

Vždy počkejte, až zbudou jen žhnoucí uhlíky nebo brikety.

O autorovi

Reply