Echt buřtguláš

Trošku klasiky nikdy neuškodí! 

Nevíte, co uvařit na nedělní oběd? Přijede Vám na návštěvu tchyně či tchán? Oslňte je klasikou! Vždyť nic jiného se více neocení.

INGREDIENCE:
• 100ml smetany
• 2 cibule
• 4 špekáčky
• 2 lžičky mleté sladké papriky
• 4 brambory
• 0,75 vody
• 1 lžíce hladké mouky
POSTUP:

1. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Kvalitní špekáčky pokrájíme na centimetrové kostičky.

2. Nakrájené špekáčky necháme restovat v rozpáleném hrnci bez tuku, protože špekáčky pustí sádlo. Necháme je pořádně opéct, ale nespálit. Až jsou špekáčky pěkně opečené, tak je vyjmeme do misky a necháme stranou.

3. Na vypečeném sádle orestujeme pokrájenou cibuli a necháme mírně zezlátnout. Poté přidáme pokrájené brambory a orestujeme. Osolíme a opepříme. Za dvě minuty zaprášíme hladkou moukou a sladkou paprikou. Dobře promícháme a podlijeme vodou.

4. Necháme probublávat na mírném ohni asi 15 minut. Přilijeme smetanu a necháme ještě 5 minut vařit. Až je buřtguláš uvařený, tak ho naservírujeme na talíř a ozdobíme opečeným špekáčkem.

TIP: K buřtguláši se hodí pečivo jako je rohlík nebo houska. 

O autorovi

Reply