Domácí želé bonbony

Toužili jste někdy po tom, že byste si doma vyrobili želé bonbony? Mysleli jste si, že to není možné nebo že je postup až příliš složitý? Tak to Vás vyvedu z omylu! Můžete si totiž během několika hodin udělat tolik želé bonbonů, kolik budete chtít. Jsou plné vitamínů, minerálů a esenciálních olejů. Dokonce bez jakéhokoli přidaného cukru!

Tyto želé bonbonky jsou jsou novým způsobem, jak vyrobit dávku potřebných živin v malé kostce. Také jsou plné kolagenu, který podporuje trávení a pečuje o pleť. Také působí protizánětlivě. Za zkoušku to určitě stojí!

Ingredience:
• 1/2 hrnku ovocní či zeleninové šťávy (může být např. lisovaná, kupovaná…)
• 4 lžíce želatiny v prášku
• 2-4 lžíce medu či stévie (podle toho, jak sladkou budete mít šťávu a jak sladkou ji budete chtít mít)
• 1/2 lžičky vanilkového extraktu
• 1 lžíce zdravých složek v prášku (např. vitamin C)
*vanilkový extrakt ani zdravé složky v prášku nejsou povinné

DOPORUČENÁ KOMBINACE OVOCE A ZELENINY PODLE BAREV

Červená – jahody, mrkev, červená řepa a citronová šťáva
Žlutá – žlutá hruška, žluté jablko, žlutá paprika a řepa (nesmí se používat ananas, díky kterému by želatina neztuhla)
Zelená – kapusta, kiwi, okurka, zelené jablko, hroznové víno
Fialová – ostružiny, borůvky, jablko, červené zelí a červená řepa
Oranžová – mrkev, pomeranč, zázvor a mangový džus

POSTUP

Zvolené šťávy nalijeme do kastrolku a zasypeme želatinou. Počkáme, než se želatina vsákne (tzn. na povrchu bude vrásčitá a bílý prášek želatiny se absorbuje do šťávy). Teprve poté promícháme.

Šťávu ohřejeme na středním ohni. Nesmíme vařit, protože by se ztratily důležité vitamíny.

Až se želatina rozpustí, snížíme teplotu a vmícháme ostatní složky (med, vitamíny, extrakty – pokud se je rozhodnete přidat).

Pokud budeme mít rozpuštěné všechny ingredience, směs nalijeme do formiček a necháme tuhnout 2-3 hodiny. Poté můžeme hotovou želatinu nakrájet na drobné kostičky.

Tyto domácí bonbony plné vitamínů nám vydrží 2-3 týdny.

Tolik vitamínů v jedné dobrůtce!

zdroj: modernparentsmessykids.com

O autorovi

No Responses

Reply