Domácí nutella snadno a rychle

Nejen děti, ale také dospělí milují lískooříškovou pomazánku. Snadno a rychle si ji můžete vyrobit i doma. Vyzkoušejte klasickou nutellu i její zdravější verzi.

Klasická nutella

Co budete potřebovat:147768195

  • 100 g loupaných lískových oříšků,
  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka,
  • 200 g mléčné čokolády (rozlámaná na kousky),
  • 3–4 lžíce medu,
  • špetka mletého kardamonu.

Jak na to:

  1. Oříšky opražíme na sucho na pánvi (nebo v troubě na plechu).
  2. Opražené oříšky ještě teplé rozmixujeme na kaši.
  3. Med, kondenzované mléko, čokoládu a kardamon dáme do hrnce a budeme zahřívat ve vodní lázni (do většího hrnce nalijeme horkou vodu a do něj vložíme hrnec s ingrediencemi tak, aby se vody ve druhém hrnci nedotýkal).
  4. Mícháme, dokud nedostaneme hladkou hmotu.
  5. Do hmoty pak přidáme oříšky a mixujeme dohladka.

Tip: Pokud chcete, aby nutella nebyla tak sladká, použijte místo mléčné čokolády čokoládu hořkou.

Nutella z avokádaavokado-salatası

Zdravější a méně kalorickou variantou domácí nutelly je nutela z avokáda. Má o 68% méně kalorií než ta klasická a také méně tuků i cukrů. Tato varianta je také vhodná pro diabetiky. Její příprava je velmi rychlá a zvládne ji každý.

Co budete potřebovat:

  • 1 avokádo,
  • 20 gramů holandského kakaa,
  • 30 ml sirupu z agáve,
  • malá lžička vanilkového extraktu.

Jak na to:

  1. Vydlabeme dužinu z avokáda.
  2. Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme.
  3. Mixujeme, doku nezískáme hladký krém.

Nutellu skladujte v suchu a tmě, nemusí být v ledničce. V uzavřené sklenici nutella vydrží až tři týdny. Teda pokud po dvou dnech záhadně nezmizí a zůstane jen prázdná sklenice.

O autorovi

Reply