Domácí mascarpone

Každý si občas něco rád smlsne. Někdy ovšem doma, jak se říká, nic není. Nemusí tomu právě tak být, jen se v domácnosti nevyskytuje přímo to, co bychom chtěli a na co máme chuť. Pokud Vás bude někdy honit mlsná po MASCARPONE, už nemusíte utíkat do obchodu! Stačí několik málo minut přípravy a noc v lednici. Ingredience nejsou zvláštní a není jich mnoho. 

Potřebujeme:
• 500 ml smetany ke šlehání
• 1 citron

7I4A1742

POSTUP:

Nejprve si do kastrůlku nalijeme smetany a zahřejeme ji na 90 stupňů. Teplotu poznáme tak, že se na hladině začnou objevovat drobné malé bublinky.

7I4A1745

V tu chvíli vymačkejte do smetany citron. Teplotu se snažte udržet a asi 5 minut poctivě míchejte. Směs by měla přirozeně zhoustnout. Pak přestaňte smetanu vařit a nechte ji asi 10 minut odstát.

7I4A1752

Mezitím si nachystejte misku. Položte na ni cedník nebo ji vystelte alespoň čtyřmi pláténky. Smetanovou směs do ní nalijte a nechte přes noc odstát v lednici.

7I4A1764

Poznali jste nějaký rozdíl mezi touto a kupovanou? Mňam!

7I4A1797

O autorovi

Reply