Další halloweenské dobroty

Už jednou jsme vám přinášeli halloweenské recepty, ovšem nebylo jich tak mnoho! Proto přinášíme i druhý díl, abyste si mohli vybrat ze široké škály receptů souvisejících s tímto americkým svátkem, který si také mírně připomínáme při našich dušičkách.

KRVAVÝ PUDINK

blodpudding-01

Ingredience:
• 1 litr mléka na přípravu pudinku
• 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
• 1 pohár smetany (šlehačky na šlehání)
• 1 šlehačka ve spreji slazená
• 1 sklenice marmelády (zavařenina – nejlépe jahodová, brusinková, malinová atd.)

Pudink uvaříme podle návodu na sáčku, v mléce a necháme vychladnout, našleháme smetanu (promícháme) a přidáme do pudinku, potom k tomu přidáme marmeládu a lehce všechny ingredience zamícháme – a nyní je hotový hrůzostrašný zákusek, moučník. Nakonec hotový moučník dáváme do misek a můžeme postříkat šlehačkou ve spreji podle libosti.

DŽUS Z DÝNĚ

dyne_dzusIngredience:
• 3 kg dýně
• 1 kg cukru
• 1 lžíce kyseliny citrónové
• 2,5 litru vody
• 2 citrony

To vše nakrájíme, promícháme a necháme 24 hodin uležet. Potom uvaříme a rozmixujeme, přidáme 10 litrů převařené vody, 1 ovocit citrónový (lze nahradit cukrem), šťávu ze 3 citrónů.
Vše převaříme a dáme do lahví.

STRAŠIDELNÉ SUŠENKY

susenky_halloween_duchove_RI

 

Ingredience:
• 210 g hladké mouky
• 140 g cukru
• 70 g cukru
• 1 vejce
• 12 lžičky kypřícího prášku
• bílá poleva a čokoládová poleva

Z hladké mouky, tuku, cukru, kypřícího prášku a vajec vypracujeme hladké těsto, těsto vyválíme na plát tlustý 2-3 mm, vykrajujeme jakoby plné osmičky a pak upečeme. Upečené sušenky celé polijeme bílou polevou a čokoládovou uděláme oči a pusu.

EXTRA ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY

 

 

Ingredience:
• 225 g změklého másla
• 125 g moučkového cukru
• 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
• 1 vejce
• 250 g hladké mouky
• 85 g kakaa
• špetka soli

Změklé máslo lehce vyšleháme s cukrem, dokud se ingredience nespojí. Dáváme si pozor, abychom máslo nepřešlehali, sušenky pak mají při pečení tendenci nedržet tvar. Lehce vmícháme vejce a vanilkový extrakt. V další míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, kakao a špetku soli. Směs přisypeme k máslu s cukrem a mixérem prohněteme, až je těsto hladké, poddajné a nelepí se. Můžeme ještě chvilku propracovat rukama. Těsto rozdělíme na 3 díly a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.

DÝŇOVÉ CUPCAKES S PŘEKVAPENÍM

IMG_1227

 

Ingredience:
• 195 g hladké mouky
• 1 lžička prášku do pečiva
• 1 lžička jedlé sody
• 1 lžíce mleté skořice
• 1/2 lžíce sušeného zázvoru
• špetka soli
• 113 g másla
• 150 g krystalového cukru
• 230 ml dýňového pyré
• 2 vejce
Skořicový krém
• 2x 62,5g Lučina
• 200 g másla
• 150 g moučkového cukru
• 3 lžičky mleté skořice
Dále budeme potřebovat bílou čokoládovou polevu v peckách, potravinářská barviva, potahovací hmotu na dozdobení.

500g dýně nakrájíme na kousky a pečeme v troubě na 180°přibližně 30 minut do změknutí. Necháme vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem.

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli, skořicí a zázvorem.
V druhé míse vyšleháme máslo s cukrem. Přidáme vejce a šleháme, až se směs spojí. Poté postupně přidáváme dýňové pyré a mouku. Naplníme košíčky do 3/4 a pečeme v předehřáté troubě na 180° přibližně 20 minut.

Krém si připravíme tak, že vyšleháme máslo s Lučinou, poté postupně zašleháváme moučkový cukr, který jsme si minimálně jednou prosili. Nakonec zašleháme skořici.

Až nám cupcakes vychladnou, tři si rozdrobíme do menší mísy. Přidáme jednu vrchovatou lžíci krému a vytvoříme vláčné těsto, které jde dobře tvarovat. Směs se nesmí drolit, ale zbytečně nepřidáváme moc krému. Z těsta si vytvoříme 12 dýní o průměru přibližně 3 cm. Pomocí modelovacích kostic vytvoříme na dýních typické zářezy.

Čokoládové pecky si rozpustíme ve vodní lázni. Pokud se nám zdá čokoládová směs příliš hustá, můžeme přidat kousek 100% rostlinného tuku. Rozpuštěnou čokoládu obarvíme pomocí potravinářského barviva na oranžovo. Do dýní uděláme špejlí zespod důlek. Konec špejle namočíme do čokolády a zapíchneme do dýně. Až čokoláda zaschne, celou dýni pomocí špejle namočíme v čokoládě a necháme doschnout. Nakonec z potahovací hmoty vyrobíme stopku a listy a pomocí jich dáme těm oranžovým koulím realističtější podobu.

 

 

 

O autorovi

Reply