Chyby při přípravě míchaných vajíček

Míchaná vajíčka jsou jasnou volbou vždy, kdy nevíme, co bychom si dali k snídani. Stačí jen rozklepnou a počkat pár minut. Postup je jednoduchý a spousta z nás je připravuje na stejný způsob. Ovšem co kdybyste zjistili, že je připravujete chybně? Ano, i u tohoto pokrmu lze nadělat spoustu chyb. Pokud Vám vadí občasný stav, kdy jsou vajíčka gumová či suchá, máme pro vás následující tipy.

1. Nerozklepávejte vajička přimo do pánve

Vajíčka budou měkčí, nadýchanější a jemnější, pokud je před smažením na pánvi pořádně rozšleháte v misce. Je nutné ale pak hned začít smažit, aby se vzduchu, který mícháním do vajíček dostanete, opět neunikl.

2. Zmírněte plamen

Vajíčka by se neměla smažit při vysoké teplotě. Mají se vařit pomalu a s trpělivostí, abychom předešli spáleninám či zhnědnutí.

3. Velikost pánve ovlivní výsledek

Pokud vaříte pro sebe, stačí pánev malá, pokud pro tři, velká, ale pokud pro celou rodinu – nebojte se vzít hrnec! Ať vajíčka mají prostor a nepřichytí se.

4. Dlouhé smažení smaženici vysuší

Pokud chceme vajíčka jemnější a nadýchanější, nenecháváme je příliš dlouho na rozehřátém sporáku. Zabráníme tak situaci, kdy by byla vajíčka gumová a tuhá.

O autorovi

Reply